De kennismakingsmiddag voor leerjaar 1 vmbo en havo/vwo is op
woensdag 18 juni 2025.
Wanneer kan ik komen kijken op De Berkenschutse?
Zie informatie onder het kopje ‘Informatiemiddagen'.
Wat is een informatiemiddag precies?
Tijdens een informatiemiddag wordt er door de aanmeldconsulent informatie verstrekt. Dit betreft zowel didactische of onderwijsgerelateerde informatie als informatie over zorg en ondersteuning. U bent in de gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast zal er een (korte) rondleiding gegeven worden.
Wanneer zijn de informatiemiddagen gepland?
Zie informatie onder het kopje ‘Informatiemiddagen'.
Hoe ziet de aanmeldprocedure er uit?
Zie de informatie onder het kopje ‘Aanmeldprocedure’. Voor verdere vragen over de aanmeldprocedure kunt u contact opnemen met het aanmeldteam tijdens het telefonisch spreekuur.
Wanneer kan ik mijn kind aanmelden?
U kunt gedurende het gehele schooljaar uw kind aanmelden voor het volgende schooljaar. Om er zeker van te kunnen zijn dat uw kind gelijk aan het begin van het nieuwe schooljaar kan starten, is het belangrijk om vóór de meivakantie contact te zoeken met het aanmeldteam. Dan kan de aanmeldprocedure in de meeste gevallen voor de zomervakantie afgerond worden. Daarnaast is het mogelijk om gedurende het schooljaar in te stromen. Deze leerlingen worden instroomleerlingen genoemd.
Wat is de uiterlijke aanmelddatum voor het nieuwe schooljaar?
U kunt uw kind aanmelden tot 17 april 2024.
Hoe kan ik mijn kind aanmelden?
Door contact op te nemen tijdens het telefonisch spreekuur
Wat betekent toelaatbaarheid?
Als een leerling toelaatbaar is op De Berkenschutse, betekent dit dat er een “match” is tussen de onderwijsbehoeften van de leerling én de betreffende afdeling van De Berkenschutse. Oftewel: de betreffende afdeling kan voldoen aan de specifieke onderwijsbehoeften van de leerling.
Wanneer hoor ik of mijn kind toelaatbaar is?
Het streven is om u uiterlijk binnen 6 weken een terugkoppeling te geven over ons besluit. Deze termijn gaat in zodra het dossier helemaal compleet is. Terugkoppeling van het besluit gebeurt telefonisch door de aanmeldconsulent.
Hoe kom ik aan een toelaatbaarheidsverklaring?
De toelaatbaarheidsverklaring wordt aangevraagd door de huidige school of door De Berkenschutse. Voor de aanvraag van een toelaatbaarheidsverklaring moeten diverse formulieren opgestuurd worden, namelijk: een aanvraagformulier, een deskundigenverklaring en relevante dossierinformatie (bijvoorbeeld een handelingsplan of ondersteuningsplan). De benodigde informatie wordt naar het samenwerkingsverband gestuurd en daar wordt bekeken of noodzaak voor speciaal onderwijs voldoende onderbouwd is.
De procedure voor de aanvraag verschilt per samenwerkingsverband, evenals de inhoud van het aanvraagformulier en de eisen die gesteld worden aan de informatie die aangeleverd wordt.
Wat is de status van aanvraag van de toelaatbaarheidsverklaring?
Voor vragen over reeds aangevraagde toelaatbaarheidsverklaringen van leerlingen die in de aanmeldprocedure zitten kunt u contact opnemen met secretariaat aanmeldingen: 040 22 79 326.
Wat houdt CvB en copp in?
Lees hier de notitie Commissie voor Begeleiding (CvB) en Commissie ontwikkelingsperspectiefplan (copp): Notitie CvB en copp.
Hoe gaan jullie om met (vertrouwelijke) gegevens van de leerling?
Alle informatie over de leerling (bijvoorbeeld verslagen en aantekeningen n.a.v. telefonische contacten met betrokkenen) wordt in eerste instantie in een digitale (beschermde) omgeving bewaard. De meeste informatie is alleen toegankelijk voor de drie aanmeldconsulenten, de gedragswetenschapper en het secretariaat. Teamleiders hebben alleen inzagerecht in de documenten die voor hun van belang zijn. Bijvoorbeeld: een globaal overzicht van de nieuwe aanmeldingen, zodat ze weten hoeveel nieuwe leerlingen zij ongeveer kunnen verwachten en hierop kunnen anticiperen.
Nadat de leerling officieel is ingeschreven op De Berkenschutse wordt de informatie uit de betreffende map van het aanmeldteam in het digitale dossier van de leerling geplaatst, ons leerlingvolgsysteem. De informatie in het leerlingvolgsysteem is toegankelijk voor de teamleider van de betreffende afdeling, gedragswetenschappers en de docenten die lesgeven aan de leerling.
Bij een afwijzing wordt het volledige digitale dossier vernietigd.